Občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji v Grahovem   •  21. 5. 2016


Na sončno soboto, 21.5.2016 je bilo v Grahovem zelo živahno. Potekalo je Občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Udeležilo se ga je 61 ekip iz Gasilske zveze Cerknica in Loška dolina. Izmed 61 ekip je bilo kar 8 naših kar potrjuje, da je naše društvo v GZ Cerknica eno izmed najaktivnejših pri delu z gasilsko mladino.

PGD Grahovo so zastopali:
- 1 ekipa pionirjev (Miha, Jošt, Jakob),
- 3 ekipe pionirk (Manca, Neža, Nika), (Maša, Manca, Naja), (Julija, Anja, Živa),
- 3 ekipe mladincev (Samo, Brin, Miha), (Maja, Maša, Jurij), (Tim, Jan, Tim) ter
- 1 ekipa pripravnikov (Matej, Gašper, Jan).

Pionirji so se spopadli z 2 km dolgo progo na kateri so morali opraviti 4 aktivne točke, mladinci so se spopadli s 3 km dolgo progo na kateri so morali opraviti 6 aktivnih kontrolnih točk, pripravniki pa so se spopadli s kar 5 km dolgo progo na kateri so morali opraviti prav tako 6 aktivnih kontrolnih točk.

Mladina PGD Grahovo na Občinskem tekmovanju v gasilski orientaciji 2016

Na domačem terenu smo osvojili dva tretja mesta in eno drugo. Pionirke Maša, Manca in Naja z mentorjem Borutom ter mladinci Samo, Miha, Brin z mentorjem Nikom so zasedli 3. mesto, pripravniki Matej, Gašper, Jan z mentorjem Janom pa so zasedli 2. mesto in tako bodo nastopali na regijskem tekmovanju, ki bo 18.6.2016 ponovno v Grahovem. Ostale ekipe so pristale v zlati sredini.

Zahvaljujeva se vsem članom našega društva, ki so pomagali pri izvedbi zahtevnega tekmovanja in jih ponovno vabiva k sodelovanju tudi pri izvedbi regijskega tekmovanja.

Žiga, Samo, Miha in Brin z medaljo

Priprava na tekmovanje

Čakanje na razglasitev rezultatov

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik