Na kviz gasilske mladine prvič z novim vozilom   •  5. 3. 2016


V soboto, 5. marca 2016 smo se udeležili Občinskega kviza gasilske mladine, ki je potekal v OŠ Cerknica. Prvič smo se peljali tudi z novim vozilom GVM-1. Z novim vozilom smo šli eni tja, drugi nazaj. GVM-1 nas je navdušil, še posebej pa sirena in luči.
PGD Grahovo so zastopale 4 ekipe in sicer:
- Manca Leskovec, Nika Pelan, Neža Košir in mentor Mojca Intihar (pionirji)
- Maša Pelan, Manca Žnidaršič, Naja Leskovec in mentor Darko Nanut (pionirji)
- Gašper Mele, Jan Leskovec, Matic Mele in mentor Nik Kočevar (mladinci)
- Maša Nanut, Maja Mulec, Mateja Mulec in mentor Lan Soko (mladinci)
Pomerili smo se v različnih težavnostnih stopnjah oz. kategorijah: v znanju iz gasilske tematike: drži ali ne drži, prva pomoč, požarna preventiva, gasilska znanja od 5 do 0, štafetno vezanje vozlov in gasilska spretnost.
Najboljše med pionirji so bile naše mlade pionirke Maša Pelan, Manca Žnidaršič in Naja Leskovec z mentorjem Darkom Nanutom. Zasedle so 1. mesto izmed 18 ekip. Manca Leskovec, Nika Pelan, Neža Košir in njihova mentorica Mojca Intihar pa so zasedle prav tako odlično 5. mesto. Ta rezultat je bil nad pričakovanim, saj so pionirke prvič tekmovale na kvizu, raven znanja pa je zahtevna ter obsežna.
Ekipi mladincev sta osvojili 12. in 13. mesto. Uvrstitev ni bila visoka, so pa vseeno osvojili nekaj dodatnih strokovnih in fizičnih znanj, se družili in spoznavali tako med seboj kot z drugo mladino iz naše zveze.

PGD Grahovo na Kvizu gasilske mladine 2016

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik