9 pionirk na tekmovanju za pokal Rudolfa Maistra   •  4. 6. 2016


Letos v Grahovem prevladujejo pionirke. Prvič imamo tolikšno število mladih gasilk, da smo iz njih sestavili celo enoto. Za boljšo bodočnost članic v Grahovem se nam torej ni bati.
V soboto 4.6. so se odpravile na 15. tekmovalno srečanje pionirk in pionirjev za prehodni pokal Rudolfa Maistra na Unec. Pomerile so se v vaji z vedrovko, v štafeti s prenosom vode in v razvrščanju. Vse vaje so opravile brezhibno in pristale na 4. mestu. Tretje mesto so zgrešile za sekundo, drugo pa za dve sekundi. Pa drugo leto, saj bo večina šele letos dopolnila 8 let, tako da bodo imele še veliko priložnosti. Fantje so le trije in so bili letos zlate rezerve. Na tekmovanju jih je spremljal le Jakob, ki je bil prvič na takem tekmovanju.
Na poti s tekmovanja so se udeležile delavnice Kako si sam ujamem ribo, ki jo je pripravila Ribiška družina Cerknica v sklopu praznovanja 60-letnice. Bile so navdušene nad ribolovom. Žal ni bilo dovolj ribiških palic, vendar poskusile so vse.
Čeprav brez medalje, so preživele prijeten dan in se utrujene vrnile nazaj. Gasilstvo in ribištvo torej ni le moška stvar.

Pionirke po svojih funkcijah

Pionirke na vajah

Tik po tekmovanju nam pride prav naš velik prtljažnik

Presenečenje po tekmovanju - kako pripravimo vabo

Ali kaj plava v vodi

Pa poskusimo

Pa smo jo ujele

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik