Občni zbor 2013

Letošnji dobro obiskani občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Grahovo je potekal v znamenju volitev novega vodstva. Staro vodstvo smo člani zamenjali po desetih zelo uspešnih letih delovanja. V tem času smo končno pridobili svoje prostore, lep, nov gasilni dom na obrobju naselja Grahovo, ne daleč od osnovne šole. Glede na to, da smo ga v veliki večini naredili udarniško, ob pomoči občine Cerknica, podjetnikov iz okolice in finančnega prispevka vaščanov Grahovega, Bločic in Bloške Police, smo še posebej ponosni in zadovoljni. Tudi do novega gasilskega avtomobila smo prišli, kar nam bo zelo pomagalo pri našem gasilskem delu in usposabljanju članstva.

Člani smo se zahvalili dosedanjemu predsedniku Rajku Intiharju in njegovim ožjim sodelavcem, ki so bili gonilna in usmerjevalna sila, da so se projekti razvili v pravo smer.

Še enkrat hvala.

 

Posebno je na občnem zboru prišlo v ospredje ob podajanju raznih poročil – delo z mladino. Tako mlajši gasilci  kot srednješolci so bili uspešni pri svojem delu, na raznih tekmovanjih ter pri usposabljanju. In kar je še bolj pomembno – vedno več jih je. Sploh rast društva ostaja v enakem vzponu že nekaj časa – med mladino, ženskami in moškimi. V nekaterih družinah so kar vsi člani našega društva. Zadovoljni smo tudi z delom, izobraževanjem in usposabljanjem operativne skupine za kar ima dosti zaslug naš dolgoletni poveljnik Zdravko Novak, ki pa se je tudi poslovil od vsakodnevnega dela.

Hvala poveljnik.

 

Glavna značilnost novega vodstva je, da so mladi  in predvsem tisti, ki so se zadnja leta pridno izobraževali in usposabljali vseh gasilskih znanj in veščin. Za novega predsednika smo izbrali Bogdana Kočevarja, ki je obenem tudi predsednik Upravnega odbora, za poveljnika pa Darka Nanuta. V Upravni odbor so bili izvoljeni : podpredsednik Peter Pelan, blagajničarka Mojca Intihar, tajnica Andreja Mele in člani - Darko Nanut, Zdravko Novak, Luka Ris, Marko Debevc, Nejc Gornik, Ervin Andrejčič, Bojan Bell, Boris Bell, Suzana Godeša, Andrej Pelan, Rajko Intihar ter predstavnika Bločic in Bloške police. Izvoljen je bil tudi Nadzorni odbor in Disciplinska komisija.

Uspešno delo želimo in NA POMOČ.